Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zajíc na víně

sun
4hlasy
Hodnotit

2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

600 kJ

energetická hodnota na 100g

400 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky2g sacharidy13g bílkoviny

Divoká zvěř má maso, které je málo tučné a lehce stravitelné. Dobře připravená zvěřina i skvěle chutná.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1200 g celého zajíce
  • 100 g slaniny
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 ks velké cibule - nakrájené na plátky
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 150 g přepuštěného másla
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  • Naporcovaného zajíce důkladně potřete hořčicí.
  • Maso uložte do pekáčku a maso opepřete.
  • Zajíce zasypte kolečky cibule, přidejte nové kořením, jalovec, na kostičky pokrájenou slaninu, přelijte přepuštěným máslem a nechte v chladu (lednici) uležet minimálně 24 hodin. Maso alespoň 1x otočte.
  • Pak maso podlijte zeleninovým vývarem, vínem, lehce osolte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka, nejdříve přikryté, v polovině pečení odkryjte a dopečte odkryté.
Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Králičí karbanátky

Králičí karbanátky

10 hlasů
1h a 40min 680 kJ 210 Kč
Králík s petrželovou omáčkou

Králík s petrželovou omáčkou

24 hlasů
1h a 50min 475 kJ 199 Kč
Králík se sušenými švestkami

Králík se sušenými švestkami

5 hlasů
1h a 20min 433 kJ 240 Kč
Dijonský dušený králík

Dijonský dušený králík

8 hlasů
1h a 35min 561 kJ 210 Kč
Pečený králík

Pečený králík

3 hlasy
1h a 35min 422 kJ 240 Kč
Králík na pivu

Králík na pivu

1 hlas
1h a 20min 478 kJ 210 Kč

Články nejen o vaření