Prostreno.cz

Zajíc na víně

Divoká zvěř má maso, které je málo tučné a lehce stravitelné. Dobře připravená zvěřina i skvěle chutná.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 600 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 1200 g celého zajíce
  • 100 g slaniny
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 ks velké cibule - nakrájené na plátky
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 150 g přepuštěného másla
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Naporcovaného zajíce důkladně potřete hořčicí.
  2. Maso uložte do pekáčku a maso opepřete.
  3. Zajíce zasypte kolečky cibule, přidejte nové kořením, jalovec, na kostičky pokrájenou slaninu, přelijte přepuštěným máslem a nechte v chladu (lednici) uležet minimálně 24 hodin. Maso alespoň 1x otočte.
  4. Pak maso podlijte zeleninovým vývarem, vínem, lehce osolte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka, nejdříve přikryté, v polovině pečení odkryjte a dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zajíc na víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat