Prostreno.cz

Králičí karbanátky

Králičí maso je lehce stravitelné. Karbanátky s omáčkou chutnají skvěle.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 700 g mletého králičího masa
  • 1 ks mrkve
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • Na omáčku
  • 1 lžíce hořčice
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks menší šalotky
  • 1 špetka soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Mleté králičí maso dejte do misky, přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev a slaninu.
  2. Přidejte strouhanku, vejce, pepř, kmín, sůl a tymián.
  3. Vše důkladně vymíchejte.
  4. Z hmoty tvořte karbanátky a postupně je opečte na oleji.
  5. Olej slijte, na stejnou pánev uložte zpět karbanátky, zalijte je vývarem a duste na mírném ohni 40 minut.
  6. Na másle nechte zesklovatět pokrájenou šalotku, přisypte mouku a restujte 2-3 minuty.
  7. Mouku zalijte smetanou, přidejte hořčici a povařte na mírném ohni 15 minut. Dochuťte solí, octem a cukrem.

TIP:

Mrkev můžete nastrouhat na hrubém struhadle, místo mouky zahustěte omáčku instantní jíškou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králičí karbanátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat