Prostreno.cz

Králík se sušenými švestkami

Jedná se o velmi jednoduchou a chutnou přípravu králíka.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy0g
tuky6g

Ingredience na

  • 1400 - 1600 ks naporcovaného králíka
  • 4 ks větší šalotky
  • 200 g vypeckovaných sušených švestek
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 5 špetek soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 0,5 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 3 plátky másla

Postup přípravy

  1. Porce králíka osolte.
  2. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a králíka ze všech stran opečte.
  3. K masu nasypte švestky, přidejte oloupaný celý česnek, oloupané, překrojené šalotky, bobkový list, posypte tymiánem, zalijte vínem, na maso položte plátky másla, přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
  4. Pečte 50 - 60 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík se sušenými švestkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat