Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Květákový krém s parmezánem

lanvin
3hlasy
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

286 kJ

energetická hodnota na 100g

70 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky7g sacharidy3g bílkoviny

Vychutnejte si chuť květáku a parmezánu v husté, krémové polévce.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks menšího květáku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0,5 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 l domácího zeleninového vývaru, nebo vody
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • Na posypání
  • 100 g nahrubo nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy

  • V hrnci rozehřejte olej a máslo, přidejte nakrájený pórek a minutu míchejte.
  • Přidejte květák rozdělený na růžičky, vývar, nebo vodu a přikryté vařte, až je květák měkký.
  • Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte česnekem a solí.
  • Podávejte posypané parmazánem, ozdobené nasekaným koprem, nebo petrželkou.
Kokosová rýže s mangem

Kokosová rýže s mangem

3 hlasy
55min 543kJ 170 Kč
Ryba pečená na másle s česnekem

Ryba pečená na másle s česnekem

4 hlasy
30min 824kJ 140 Kč

Podobné recepty

Rybí polévka

Rybí polévka

3 hlasy
35min 245 kJ 130 Kč
Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

3 hlasy
1h a 5min 351 kJ 150 Kč
Polévka z artyčoku

Polévka z artyčoku

0 hlasů
45min 213 kJ 110 Kč
Kari zeleninová polévka

Kari zeleninová polévka

1 hlas
45min 258 kJ 80 Kč
Mléčná polévka se šafránem

Mléčná polévka se šafránem

4 hlasy
35min 615 kJ 75 Kč
Krémová, smetanová polévka z topinambur

Krémová, smetanová polévka z topinambur

4 hlasy
55min 279 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření