Prostreno.cz

Rybí polévka

Tradiční rybí polévka by na štědrovečerním stole neměla chybět. Základem je kvalitní rybí vývar. Tento recept je ze Skandinávské kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rybí hlavy a rybí odřezky povařte ve 2 litrech osolené vody spolu s kořením, vývar sceďte a maso oberte. Pokud se při vaření vytvoří na povrchu pěna, odstraňte ji lžící.
  2. Brambory dobře omyjte a nakrájejte je na větší kousky.
  3. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, zalijte 1,5 l rybího vývaru, vínem a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Do misky odeberte naběračku vývaru, přidejte žloutky a vyšlehejte je s vývarem.
  5. Za stálého míchání přidejte vyšlehané žloutky do polévky.
  6. Polévku zjemněte smetanou, přidejte obrané maso a kopr. Vařte 5 minut.
  7. Dochuťte muškátovým oříškem a tymiánem.

TIP:

Ve Skandinávii používají v některých regionech místo smetany syrovátku, nebo podmáslí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,05g
  • Sacharidy:

    263,22g
    • Cukry:

      13,35g
  • Tuky:

    197,62g
  • Vláknina:

    25,15g

Aktivita pro spálení: 91 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Hovězí kari

(5 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat