Prostreno.cz

Rybí polévka

Tradiční rybí polévka by na štědrovečerním stole neměla chybět. Základem je kvalitní rybí vývar. Tento recept je ze Skandinávské kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

  • 356 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rybí hlavy a rybí odřezky povařte ve 2 litrech osolené vody spolu s kořením, vývar sceďte a maso oberte. Pokud se při vaření vytvoří na povrchu pěna, odstraňte ji lžící.
  2. Brambory dobře omyjte a nakrájejte je na větší kousky.
  3. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, zalijte 1,5 l rybího vývaru, vínem a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Do misky odeberte naběračku vývaru, přidejte žloutky a vyšlehejte je s vývarem.
  5. Za stálého míchání přidejte vyšlehané žloutky do polévky.
  6. Polévku zjemněte smetanou, přidejte obrané maso a kopr. Vařte 5 minut.
  7. Dochuťte muškátovým oříškem a tymiánem.

TIP:

Ve Skandinávii používají v některých regionech místo smetany syrovátku, nebo podmáslí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat