Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušená vepřová játra

sun
1hlas
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

504 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy10g bílkoviny

Dušená vepřová játra s cibulí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g vepřových jater
  • 3 lžíce sádla
  • 3 ks cibule - oloupané, nakrájené na plátky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 0,5 lžičky drceného kmínu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 100 ml koňaku nebo brandy
  • 2 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  • Játra nakrájejte na plátky.
  • Na sádle nechte zesklovatět oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli.
  • Přidejte kmín, játra a restujte 5 minut.
  • Játra opepřete, přidejte lístky tymiánu a přilijte koňak.
  • Podlijte vývarem, zhruba do poloviny jater. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra měkká. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší.
  • Dochuťte podle potřeby solí, odstavte z ohně a v omáčce rozmíchejte máslo (máslo omáčku zjemní).
  • Podávejte s bramborovou kaší.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Vepřová játra se smaženou cibulí

Vepřová játra se smaženou cibulí

15 hlasů
55min 485 kJ 95 Kč
Játra s jablky a cibulí

Játra s jablky a cibulí

15 hlasů
45min 541 kJ 55 Kč
Kuřecí játra s bazalkou

Kuřecí játra s bazalkou

22 hlasů
1h a 5min 502 kJ 65 Kč
Telecí játra na cibuli

Telecí játra na cibuli

14 hlasů
30min 643 kJ 80 Kč
Kuřecí játra s petrželkou

Kuřecí játra s petrželkou

11 hlasů
30min 636 kJ 80 Kč
Restovaná telecí játra

Restovaná telecí játra

11 hlasů
45min 582 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření