Prostreno.cz

Dušená vepřová játra

Dušená vepřová játra s cibulí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na plátky.
  2. Na sádle nechte zesklovatět oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli.
  3. Přidejte kmín, játra a restujte 5 minut.
  4. Játra opepřete, přidejte lístky tymiánu a přilijte koňak.
  5. Podlijte vývarem, zhruba do poloviny jater. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra měkká. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší.
  6. Dochuťte podle potřeby solí, odstavte z ohně a v omáčce rozmíchejte máslo (máslo omáčku zjemní).
  7. Podávejte s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová játra

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat