Prostreno.cz

Polévka z červené řepy s medem

Zemitou chuť řepy doplňuje jemná sladkost medu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 199 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na

  • 500 g červené řepy
  • 1 ks mrkve - nakrájená na tenké nudličky
  • 0,5 ks zelené papriky - nakrájená na tenké nudličky
  • 1 ks jemně nasekané lahůdkové cibulky
  • 1,2 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Oloupanou řepu nakrájejte na nudličky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle a řepu nasypte do hrnce.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev, cibulku a papriku, zalijte vývarem, přidejte vinný ocet a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  3. Do hotové polévky vmíchejte podle chuti 1-2 lžíce medu.
  4. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy s medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat