Prostreno.cz

Jogurtová indická polévka s rýží

Pikantní, kořeněná jogurtová indická polévka. Skvělá volba na tohle období.

  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 360 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 120 g rýže
  • 400 ml přírodního hustého jogurtu
  • 800 ml domácího zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce sušené máty - nebo koriandru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 ks zelené chilli papričky

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. V hrnci na lžíci másla nechte „rozvonět“ kurkumu, přidejte zázvor, nakrájenou chilli papričku bez semínek a promíchejte.
  3. Přidejte vývar a přiveďte k varu.
  4. Jogurt rozmíchejte se smetanou a za stálého šlehání přidejte do polévky. Už nevařte!
  5. Podávejte s rýží, posypané mátou, nebo koriandrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jogurtová indická polévka s rýží

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat