Drožďová polévka
Sytá, zdravá a dobrá polévka.
-
35min
15min příprava
20min vaření
-
150 kJ / 36 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky1g
Ingredience na
- 1 ks
malá cibule
- 2 lžíce
másla
- 2 kostky
droždí
- 100 g
nastrouhaného celeru
- 1 ks
menší nastrouhané petržele
- 1 ks
menší nastrouhané mrkve
- 1,5 l
vody
- 2 špetky
soli
- 2 ks
lahůdkové cibulky zelená část
Postup přípravy
- Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte droždí a míchejte, až se droždí roztaví.
- Přidejte nastrouhanou zeleninu, zalijte vodou a vařte 15 minut.
- Polévku podle chuti osolte.
- Podávejte posypané jemně nakrájenou natí lahůdkové cibulky.
TIP:
Polévku můžete zahustit lžící hladké mouky nebo ovesnými vločkami.