Prostreno.cz

Chřest s vejcem

K jaru patří chřest, vyzkoušejte tento skvělý recept.

  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 879 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte pesto. Do vyšší nádoby nasypte lístky bazalky, přidejte zelenou petrželku, citrónovou šťávu, parmezán, dýňová semínka a olivový olej. Rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku cukru.
  2. Chřest podle potřeby očistěte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte stonky chřestu a chřest orestujte. Podle potřeby osolte a opepřete.
  4. Do rendlíku, nebo hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, přiveďte k varu, pak zmírněte přívod tepla a vodu udržujte těsně pod bodem varu.
  5. Do naběračky vyklepněte vejce a pozvolna ho vkládejte do horké vody tak, aby se bílkem obalil žloutek.
  6. Takto vejce ponechte ve vodě 4 minuty – výsledek je po nakrojení měkký, jemně se roztékající žloutek.
  7. Chřest podávejte s pestem a zastřeným vejcem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,90g
  • Sacharidy:

    263,86g
    • Cukry:

      117,88g
  • Tuky:

    375,92g
  • Vláknina:

    64,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Chřest s kuřecím masem

(5 hlasů)
60min
1339 kJ

Grilovaný chřest

(7 hlasů)
30min
273 kJ

Bramborový salát s chřestem

(4 hlasů)
60min
414 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest s vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat