Prostreno.cz

Chřest s vejcem

K jaru patří chřest, vyzkoušejte tento skvělý recept.

  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 884 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte pesto. Do vyšší nádoby nasypte lístky bazalky, přidejte zelenou petrželku, citrónovou šťávu, parmezán, dýňová semínka a olivový olej. Rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku cukru.
  2. Chřest podle potřeby očistěte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte stonky chřestu a chřest orestujte. Podle potřeby osolte a opepřete.
  4. Do rendlíku, nebo hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, přiveďte k varu, pak zmírněte přívod tepla a vodu udržujte těsně pod bodem varu.
  5. Do naběračky vyklepněte vejce a pozvolna ho vkládejte do horké vody tak, aby se bílkem obalil žloutek.
  6. Takto vejce ponechte ve vodě 4 minuty – výsledek je po nakrojení měkký, jemně se roztékající žloutek.
  7. Chřest podávejte s pestem a zastřeným vejcem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,30g
  • Sacharidy:

    236,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    358,73g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Chřest s vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat