Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

lanvin
20hlasů
Hodnotit

50min

15min příprava

35min vaření

724 kJ

energetická hodnota na 100g

170 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky5g sacharidy8g bílkoviny

Králík nemusí být pouze pečený a doplněný tučným bůčkem a kyselým zelím. Vhodný je i pro grilování. Zkuste recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha! Gastronomicky patří králík k drůbeži, proto si Šéf na grilu udělal také ušáka domácího.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks králíčích stehen
  • 50 g slaniny
  • 2 špetky soli
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks citrónu - kůra i šťáva
  • 20 ml dijonské hořčice
  • 150 ml bílého vína
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • Na marinádu
  • 80 ml olivového oleje

Postup přípravy

  • Králičí stehna omyjte pod studenou vodou. Osušte je papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny.
  • Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku.
  • Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka.
  • Maso přikryjte mikrotenovu fólií a nechte je odležet v lednici, nejlépe přes noc.
  • Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve opečte maso ve střední části grilu a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud není propečené. Počítejte tak s 20 minutami grilování.
  • Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5-10 minut stát. Králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.
TIP:

Zemí galského kohouta inspirovaný králičí zadek na hořčici, bylinkách a citronu Zdeněk Pohlreich nejprve prošpikoval klínky slaniny, osolil a opepřil. Porce nechal odležet v ledničce v marinádě z dijonské hořčice, tymiánu, citronové šťávy, rozmarýnu a oleje. Maso pekl pomalu stranou žároviště a raději pod pokličkou, aby se králičí maso pěkně propeklo.

Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 831 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 850 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření