Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Italská polévka z čerstvých rajčat s kokosovým mlékem a šafránem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
11.04.2018 Mikeš
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

320 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do kokosového mléka dejte špetku šafránu, stačí pár snítek.
  2. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  3. Oloupanou mrkev nastrouhejte.
  4. V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  5. Do hrnce přidejte nakrájená rajčata, nastrouhanou mrkev bobkový list a tymián.
  6. Zalijte vývarem, vínem a vařte 25 minut.
  7. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte.
  8. Do polévky přidejte kokosové mléko se šafránem a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s kouskem mozzarelly, lžíci nakrájených rajčat, posypanou pažitkou.
  10. V Itálii se k polévce podávají tyčinky Grissini. Podle chuti můžete do polévky přidat kajenský pepř.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,90 g
  • Sacharidy:

    286,96 g
    • Cukry:

      28,01 g
  • Tuky:

    164,61 g
  • Vláknina:

    81,20 g

Aktivita pro spálení:

76 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení





Podobné recepty

Jednoduchá pórková polévka

(3 hlasů)
40min
251 kJ

Kopřivová polévka

(4 hlasů)
40min
260 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Snídaně s malinami

15min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba