Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Italská polévka z čerstvých rajčat s kokosovým mlékem a šafránem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 369 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 kg zralých rajčat - oloupaných
  • 1 ks středně velké mrkve
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 l domácího zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 špetka šafránu
  • 1 špetka kajenského pepře - volitelné
  • K podávání
  • 150 g sýra mozzarella
  • Na ozdobu
  • 0,5 svazku pažitky - jemně nasekané
  • 2 ks rajčata - nadrobno nakrájených

Postup přípravy

  1. Do kokosového mléka dejte špetku šafránu, stačí pár snítek.
  2. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  3. Oloupanou mrkev nastrouhejte.
  4. V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  5. Do hrnce přidejte nakrájená rajčata, nastrouhanou mrkev bobkový list a tymián.
  6. Zalijte vývarem, vínem a vařte 25 minut.
  7. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte.
  8. Do polévky přidejte kokosové mléko se šafránem a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s kouskem mozzarelly, lžíci nakrájených rajčat, posypanou pažitkou.
  10. V Itálii se k polévce podávají tyčinky Grissini. Podle chuti můžete do polévky přidat kajenský pepř.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat