Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Závin s jehněčím masem

lentilka
2hlasy
Hodnotit

2h a 0min

60min příprava

60min vaření

777 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky14g sacharidy5g bílkoviny

Závin s jablky je klasika, vyzkoušejte závin s jehněčím masem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks větší brambor
  • 0,5 hrnku koriandru - čerstvého nasekaného
  • 1 ks malé šalotky
  • 0,5 lžičky mleté červené papriky
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 300 g mletého libového jehněčího masa
  • 0.5 lžičky soli
  • Na potření
  • 1 ks vejce
  • Na těsto
  • 450 g listového těsta

Postup přípravy

  • Na pomoučeném vále těsto vyválejte na obdélník, těsto přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
  • Oloupanou cuketu a brambory nastrouhejte a důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. K zelenině přidejte nasekaný koriandr, jemně nakrájenou šalotku, mletou papriku, nové koření, mleté jehněčí maso, sůl, pepř a mletý kmín.
  • Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na těsto na plechu, přibližně 6 cm od kraje.
  • Těsto zabalte jako závin, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 45-50 minut.
  • Na prvních 20 minut závin přikryjte, aby nebyl nahoře spálený.
Avokádové smoothie

Avokádové smoothie

1 hlas
15min 296kJ 50 Kč
Placky z brokolice se sýrem feta

Placky z brokolice se sýrem feta

2 hlasy
50min 403kJ 50 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Jehněčí kari

Jehněčí kari

0 hlasů
1h a 50min 496 kJ 240 Kč
Marocké jehněčí

Marocké jehněčí

1 hlas
2h a 30min 579 kJ 350 Kč
Jehněčí kotletky se zeleninou

Jehněčí kotletky se zeleninou

0 hlasů
1h a 25min 590 kJ 240 Kč
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí se špenátem a fazolkami

1 hlas
60min 767 kJ 420 Kč
Pikantní jehněčí kari

Pikantní jehněčí kari

3 hlasy
2h a 0min 365 kJ 290 Kč
Jehněčí na olivách

Jehněčí na olivách

0 hlasů
2h a 0min 630 kJ 480 Kč

Články nejen o vaření