Jehněčí kari
Čerstvé jehněčí maso se dá připravit na x způsobů. Vyzkoušejte voňavé jehněčí kari.
-
1h a 50min
20min příprava
1h a 30min vaření
-
499 kJ / 119 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky10g
Ingredience na
- 800 g
jehněčího masa
- kýta, nebo plec
- 2 ks
cibule
- 2 stroužky
česneku
- 80 ml
oleje
- 1 špetka
mletého zázvoru
- 400 g
konzervovaných loupaných rajčat
- 250 ml
vody
- 1 lžíce
koření garam masala
- 3 špetky
soli
- 0,5 lžičky
mleté skořice
Postup přípravy
- Očištěné maso nakrájejte na kostky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte.
- Na rozehřátém oleji orestujte maso, cibuli a česnek.
- K masu přidejte rajčata, zázvor, sůl, skořici, koření, vodu, vše promíchejte a duste doměkka.
- Podávejte nejlépe s rýží.