Prostreno.cz

Jehněčí kari

Čerstvé jehněčí maso se dá připravit na x způsobů. Vyzkoušejte voňavé jehněčí kari.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g jehněčího masa - kýta, nebo plec
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 ml oleje
  • 1 špetka mletého zázvoru
  • 400 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 3 špetky soli
  • 0,5 lžičky mleté skořice

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte.
  3. Na rozehřátém oleji orestujte maso, cibuli a česnek.
  4. K masu přidejte rajčata, zázvor, sůl, skořici, koření, vodu, vše promíchejte a duste doměkka.
  5. Podávejte nejlépe s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kari

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat