Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí kotletky se zeleninou

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

1h a 25min

25min příprava

60min vaření

590 kJ

energetická hodnota na 100g

240 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky2g sacharidy7g bílkoviny

Kotletky se zeleninou, pečené v troubě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 ks jehněčích kotlet
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 3 snítky oregana - nebo rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 lžíce oloupaných rajčat
  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžička medu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 0,5 hrnku jemně nasekané listové petrželky

Postup přípravy

  • Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  • Kotletky očistěte od povrchového tuku.
  • Maso zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi s olejem (asi 2 minuty z každé strany). Pak kotletky uložte do pekáčku.
  • Maso osolte, opepřete, kolem masa nasypte nakrájenou zeleninu, přidejte snítky oregana, podlijte vínem, ve kterém rozmíchejte med a v troubě předehřáté na 140 °C pečte přibližně 40 minut. Kotletky v polovině pečení otočte. Pokud je třeba, podlijte kotletky trochou vody, nebo vývaru.
  • Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Grilované placičky z jehněčího masa

Grilované placičky z jehněčího masa

7 hlasů
30min 499 kJ 150 Kč
Jehněčí plátky na zázvoru

Jehněčí plátky na zázvoru

0 hlasů
1h a 40min 744 kJ 240 Kč
Jehněčí kotletky s hruškami

Jehněčí kotletky s hruškami

1 hlas
40min 417 kJ 210 Kč
Jehněčí s hráškem

Jehněčí s hráškem

2 hlasy
1h a 45min 605 kJ 370 Kč
Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

1 hlas
1h a 55min 405 kJ 240 Kč
Dušené jehněčí maso se smetanou

Dušené jehněčí maso se smetanou

3 hlasy
1h a 20min 672 kJ 230 Kč

Články nejen o vaření