Prostreno.cz

Jehněčí kotletky se zeleninou

Kotletky se zeleninou, pečené v troubě.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 625 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 6 ks jehněčích kotlet
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 3 snítky oregana - nebo rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 lžíce oloupaných rajčat
  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžička medu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 0,5 hrnku jemně nasekané listové petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. Kotletky očistěte od povrchového tuku.
  3. Maso zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi s olejem (asi 2 minuty z každé strany). Pak kotletky uložte do pekáčku.
  4. Maso osolte, opepřete, kolem masa nasypte nakrájenou zeleninu, přidejte snítky oregana, podlijte vínem, ve kterém rozmíchejte med a v troubě předehřáté na 140 °C pečte přibližně 40 minut. Kotletky v polovině pečení otočte. Pokud je třeba, podlijte kotletky trochou vody, nebo vývaru.
  5. Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat