Prostreno.cz

Jehněčí kotletky se zeleninou

Kotletky se zeleninou, pečené v troubě.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 625 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. Kotletky očistěte od povrchového tuku.
  3. Maso zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi s olejem (asi 2 minuty z každé strany). Pak kotletky uložte do pekáčku.
  4. Maso osolte, opepřete, kolem masa nasypte nakrájenou zeleninu, přidejte snítky oregana, podlijte vínem, ve kterém rozmíchejte med a v troubě předehřáté na 140 °C pečte přibližně 40 minut. Kotletky v polovině pečení otočte. Pokud je třeba, podlijte kotletky trochou vody, nebo vývaru.
  5. Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,80g
  • Sacharidy:

    234,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    134,37g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat