Prostreno.cz

Marocké jehněčí

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno. Jehněčí maso si dopřejte nejen o velikonocích a slavnostní příležitosti.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 659 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 5 lžic oleje
  • 1,2 kg jehněčího masa - kýta,nebo plec
  • 2 ks cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce strouhané citronové kůry
  • 100 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 1 lžíce medu
  • 500 ml hovězího, kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžička marockého koření - = směs koření na jehněčí maso
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře
  • 150 g sušených meruněk
  • 50 g nakrájených mandlí
  • 1 ks velké hrušky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a orestujte ze všech stran na oleji.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. Orestované maso nasypte do pekáčku, přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, koření, skořici, citronovou kůru, med, zalijte vývarem, pomerančovou šťávou, promíchejte a pečte v troubě 50 minut.
  4. K masu přidejte meruňky, mandle, nakrájenou, neoloupanou hrušku, dejte zpět do trouby a pečte doměkka. Doba pečení hodně závisí na kvalitě masa.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marocké jehněčí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat