Prostreno.cz

Závin s jehněčím masem

Závin s jablky je klasika, vyzkoušejte závin s jehněčím masem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 0min

    60min příprava

    60min vaření

  • 898 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy16g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks větší brambor
  • 0,5 hrnku koriandru - čerstvého nasekaného
  • 1 ks malé šalotky
  • 0,5 lžičky mleté červené papriky
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 300 g mletého libového jehněčího masa
  • 0.5 lžičky soli
  • Na potření
  • 1 ks vejce
  • Na těsto
  • 450 g listového těsta

Postup přípravy

  1. Na pomoučeném vále těsto vyválejte na obdélník, těsto přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Oloupanou cuketu a brambory nastrouhejte a důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. K zelenině přidejte nasekaný koriandr, jemně nakrájenou šalotku, mletou papriku, nové koření, mleté jehněčí maso, sůl, pepř a mletý kmín.
  3. Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na těsto na plechu, přibližně 6 cm od kraje.
  4. Těsto zabalte jako závin, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 45-50 minut.
  5. Na prvních 20 minut závin přikryjte, aby nebyl nahoře spálený.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Závin s jehněčím masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat