Prostreno.cz

Bílý chřest s estragonem

Chřest s bílou omáčkou a chlebovou drobenkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 267 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 plátků toustového chleba
  • 700 g čerstvého bílého chřestu
  • 2 l vody
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 2 ks šalotky
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce čerstvého estragonu - nakrájeného

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s citronovou šťávou.
  2. Do vody vložte očištěný chřest a vařte 8-15 minut. Záleží na síle chřestových stonků.
  3. Chřest vyndejte z vody a položte jej na papírové ubrousky okapat.
  4. Mezi tím nalijte do rendlíku víno a vařte, až se víno zredukuje na čtvrtinu.
  5. Přidejte nakrájenou šalotku, smetanu a vařte 5-7 minut, pak vmíchejte do omáčky máslo, estragon a už nevařte.
  6. Plátky chleba nakrájejte, nasypte do misky robota a připravte větší drobky. V pánvi na oleji drobky orestujte.
  7. Chřest podávejte přelitý omáčkou a posypaný chlebovými drobky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílý chřest s estragonem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat