Prostreno.cz

Zapečené mleté vepřové maso

Maso zapečené s hranolky a hráškem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 866 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky17g

Ingredience na

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg brambor - nakrájené na hranolky
  • 250 g mraženého hrášku
  • 4 lžíce nasekaného kopru
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 plátky másla

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na hranolky a povařte je 5 minut v osolené vodě. Pak brambory sceďte.
  2. Ve velké pánvi nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso, podle chuti osolte, opepřete a duste 10 minut.
  3. K masu vmíchejte hrášek.
  4. Na dno pekáčku nasypte bramborové hranolky, na hranolky rozprostřete maso s hráškem, zalijte smetanou a nahoru nasypte zbývající hranolky.
  5. Na hranolky položte plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50 minut.
  6. Před podáváním posypte nasekaným koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté vepřové maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat