Prostreno.cz

Vegetariánské indické kari

Kari s batáty, cizrnou a rajčaty.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 524 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy23g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g rýže basmati
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájené
  • 600 g sladkých brambor-batátů
  • 0,5 lžíce žluté kari pasty
  • 0,5 lžíce koření garam masala
  • 350 g konzervované cizrny
  • 350 g konzervovaných rajčat
  • 300 ml domácího zeleninového vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 špetka sušeného koriandru
  • 2 lžíce kokosových vloček
  • 4 ks limetky

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. V kastrolu na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli a česnek, přidejte kari pastu a promíchejte.
  3. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky (přibližně 1,5-2 cm).
  4. Batáty nasypte k cibuli, posypte kořením, koriandrem a promíchejte.
  5. Přidejte propláchnutou, scezenou cizrnu, rajčata, vývar a vařte 20 minut.
  6. Dochuťte medem, solí, přidejte špenát a duste 5 minut.
  7. Nakonec posypte kokosovými vločkami.
  8. Podávejte s rýží a klínky limetky.

TIP:

Vývar můžete z části nahradit kokosovým mlékem.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vegetariánské indické kari

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat