Prostreno.cz

Rýžový salát s hráškem a paprikou

Vegetariánský salát, nejen pro vegetariány.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 361 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 ml celozrnné rýže
  • 750 ml vody - podle potřeby více
  • 1 lžička soli
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • 5 ks baby karotek
  • 1 ks červené papriky - nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 200 g cukrového hrášku
  • 1 ks lahůdkové cibulky
  • Na zálivku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Rýži vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte deset minut.
  2. Pak přidejte k rýži kousky chřestu, baby karotku a ještě 5-8 minuty povařte. Rýže by měla být už hotová a chřest a zůstat ještě trochu křupavý.
  3. Směs slijte přes cedník a zchlaďte proudem studené vody.
  4. Až rýže vychladne, přimíchejte červenou papriku, citronovou kůru, drobně nakrájenou cibulku s natí a našikmo nakrájený hrášek.
  5. Sojovou omáčku, pepř a olej prošlehejte v malé misce a rýži přelijte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový salát s hráškem a paprikou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat