Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s rajčaty a olivami

Kuřecímu masu dodají chuť olivy, česnek, rajčata a bylinky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 635 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích čtvrtek
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g rajčat - nakrájených
  • 0,5 hrnku oliv bez pecek
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 500 ml domácího kuřecího vývaru
  • 0,5 svazku zelené petrželky
  • 4 porce vařené rýže

Postup přípravy

  1. Kuřecí čtvrtky osolte, opepřete a opečte je dozlatova na oleji. Nejlépe v pekáčku, ve kterém budete maso péct.
  2. Maso posypte nakrájeným česnekem, oreganem, přidejte nakrájená rajčata, olivy, podlijte vývarem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  3. Podávejte s vařenou rýží, nebo orzem, hustě posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s rajčaty a olivami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat