Prostreno.cz

Vepřová panenka s hruškami

Panenku skvěle dochutí hrušky a balsamico.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 746 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky14g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého, bílého pepře
  • 3 lžíce rostlinného oleje na orestování masa
  • 2 ks velkých hrušek
  • 1 lžíce lžíce javorového sirupu - nebo medu
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky chilli vloček - volitelné
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 200 g rukoly, baby špenátu - nebo směs zelených salátů
  • 300 g cukrového hrášku
  • 1 lžíce balsamico redukce
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Omytou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte ji, opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
  2. Omyté hrušky nakrájejte na klínky, nasypte je do zapékací misky, pokapejte je máslem, javorovým sirupem, nebo medem a dejte na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C .
  3. Pak teplotu trouby snižte na 180 °C.
  4. Panenku zprudka ze všech stran opečte na pánvi s rostlinným olejem a přendejte do zapékací misky k hruškám.
  5. Vše zakápněte balsamicem, posypte chilli vločkami a dejte na 10 minut do trouby. Panenku přikryjte a pečte ještě 20 minut.
  6. Maso vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na plátky.
  7. Panenku podávejte s mladým cukrovým hráškem a směsí zelených salátů. Hrášek našikmo nakrájejte, přidejte salát a vše pokapejte balsamico redukcí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hruškami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat