Prostreno.cz

Vepřové plátky s červeným pepřem

Vepřové maso s pepřovou omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1313 kJ / 313 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky28g

Ingredience na

  • 800 g vepřových kotlet - kýty, nebo vepřová panenka
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 70 ml koňaku
  • 1 lžíce drceného červeného pepře
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte, potřete olejem a osolte je. Sůl vetřete do masa.
  2. Maso opečte na oleji s máslem doměkka.
  3. Na lžíci másla nechte zkaramelizovat cukr, pak cukr opatrně zalijte smetanou a za stálého míchání přiveďte smetanu k varu.
  4. Přidejte jíšku, drcený pepř a estragon. Vařte na mírném ohni 15 minut.
  5. Nakonec přidejte do omáčky koňak a omáčku podle chuti osolte.
  6. Plátky masa podávejte přelité omáčkou, ozdobené bylinkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,82g
  • Sacharidy:

    261,10g
    • Cukry:

      107,80g
  • Tuky:

    369,00g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 313 kcal

39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená vepřová játra

(2 hlasů)
45min
541 kJ

Kuličky z vepřového masa v okurkové omáčce

(5 hlasů)
1h a 10min
844 kJ

Vepřové kostky na černém pivu

(3 hlasů)
1h a 50min
609 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s červeným pepřem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat