Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Jednoduchá,krémová polévka z řapíkatého celeru.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 271 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 1.5 l domácího kuřecího vývaru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotka - nebo malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 7 snítek čerstvého tymiánu
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku,přidejte očištěné,nakrájené stonky celeru a minutu míchejte.
  2. Zalijte vývarem ,přidejte snítku tymiánu,nasekaný česnek a vařte 20 minut.
  3. Vyndejte tymián a polévku rozmixujte.
  4. Přidejte víno,smetanu a polévku nechte projít varem.
  5. Podávejte ozdobené tymiánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,40g
  • Sacharidy:

    95,30g
    • Cukry:

      13,80g
  • Tuky:

    95,98g
  • Vláknina:

    20,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat