Prostreno.cz

Pórkový krém s pažitkou

Polévka z brambor, pórku a pažitky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 278 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks pórku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 svazek pažitky
  • 1 stroužek česneku - volitelné
  • 2 ks brambor
  • 1.7 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky - bílou část a kousek zelené.
  2. V hrnci rozehřejte olej, máslo a pórek orestujte (stačí 2 -3 minuty).
  3. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a přidejte k pórku.
  4. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až jsou brambory měkké.
  5. Polévku rozmixujte, přidejte nakrájenou pažitku, smetanu, podle potřeby dochuťte solí a vařte 5 minut.
  6. Polévku můžete dochutit pepřem a prolisovaným česnekem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,30g
  • Sacharidy:

    142,30g
    • Cukry:

      15,53g
  • Tuky:

    198,04g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Sytá zeleninová polévka s párkem

(1 hlasů)
55min
395 kJ

Kořeněná cibulová polévka

(3 hlasů)
1h a 5min
630 kJ

Celerová polévka

(2 hlasů)
50min
315 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórkový krém s pažitkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat