Prostreno.cz

Kořeněná cibulová polévka

Skvělá cibulová polévka s kořením a sýrem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 708 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy24g
tuky6g

Ingredience na

  • 100 g másla
  • 1 kg bílé cibule - nakrájená na silnější plátky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 1,5 l domácího hovězího vývaru
  • 2 ks hvězdičky anýzu
  • 4 ks koření hřebíček
  • 1 špetka mleté skořice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • K podávání
  • 4 ks silné plátky bagety - našikmo nakrájené
  • 80 g strouhaného sýra ementál
  • 4 špetky směsi oblíbeného koření
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, lístky tymiánu anýz, skořici a hřebíček. Na mírném ohni, za občasného míchání duste 20 minut.
  2. Cibuli zalijte vývarem a vařte 15 minut. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  3. Mezitím v troubě na plechu opečte plátky bagety.
  4. Plátky potřete olejem a opečte je nejdříve z jedné strany, pak bagetu otočte, posypte sýrem, kořením a dopečte.
  5. Polévku podávejte s plátkem bagety.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněná cibulová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat