Prostreno.cz

Králík na bílém víně

Dušený králík na víně s mandlemi.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 661 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 miska mouky na obalení masa
  • 70 ml oleje
  • 400 ml bílého vína
  • 300 ml masového, nebo zeleninového vývaru
  • 100 g hrubě mletých mandlí
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte.
  2. Naporcované maso prošpikujte slaninou a obalte ho v hladké mouce.
  3. Na oleji nechte zesklovatět cibuli a česnek.
  4. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  5. Maso osolte, opepřete, posypte tymiánem, zalijte vínem, vývarem a duste doměkka.
  6. Před dokončením přidejte k masu mandle.
  7. Můžete podávat s dušenou kapustou a rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat