Prostreno.cz

Dijonský dušený králík

Králík dušený s bílým vínem, hořčicí a smetanou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 561 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • 1400 - 1600 g naporcovaného králíka
  • 6 lžic dijonské hořčice
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Jednotlivé porce králíka opepřete, osolte a pomocí mašlovačky bohatě potřete dijonskou hořčicí.
  2. V pekáči rozehřejte olej a opečte na něm porce králíka ze všech stran.
  3. Maso podlijte bílým vínem a v ložte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi hodinu. Občas porce obracejte a přelévejte vypečenou šťávou.
  4. Když je maso měkké, vyjměte ho na talíř.
  5. V pekáči rozmíchejte smetanu a oškrabejte zkaramelizované připečené zbytky ze stran pekáče.
  6. Šťávu zahřejte, případně zahustěte moučným máslem (lžíce změklého másla rozmíchaná se lžičkou hladké mouky).
  7. Do omáčky vložte zpět porce králíka, prohřejte, posypte petrželkou a můžete podávat.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dijonský dušený králík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat