Prostreno.cz

Králík na pivu

Jemné králičí maso s houbami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 635 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 1600 g celého králíka
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g anglické slaniny
  • 250 g žampionů
  • 500 ml světlého piva
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 ks větší cibule
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájená nať

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.
  2. V kastrolu krátce orestujte na větší kousky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte olej, porce králíka a maso opečte spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem.
  4. Zalijte pivem a přikryté duste doměkka.
  5. Ke konci dušení přidejte nakrájené žampiony.
  6. Před podáváním posypte nakrájenou natí jarní cibulky.
  7. Podávejte nejlépe se šafránovou rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,09g
  • Sacharidy:

    130,38g
    • Cukry:

      19,34g
  • Tuky:

    145,00g
  • Vláknina:

    33,72g

Aktivita pro spálení: 151 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Králičí stehna dušená s jablky

(11 hlasů)
1h a 40min
943 kJ

Králík na bílém víně s hrozny

(12 hlasů)
1h a 50min
695 kJ

Králík s hořčičnou omáčkou

(22 hlasů)
1h a 20min
750 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat