Prostreno.cz

Králík na pivu

Jemné králičí maso s houbami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 478 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 1600 g celého králíka
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g anglické slaniny
  • 250 g žampionů
  • 500 ml světlého piva
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 ks větší cibule
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájená nať

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.
  2. V kastrolu krátce orestujte na větší kousky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte olej, porce králíka a maso opečte spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem.
  4. Zalijte pivem a přikryté duste doměkka.
  5. Ke konci dušení přidejte nakrájené žampiony.
  6. Před podáváním posypte nakrájenou natí jarní cibulky.
  7. Podávejte nejlépe se šafránovou rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na pivu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat