Prostreno.cz

Ryby dušené s petrželkou

Dušené ryby s paprikou, cibulí a zelenou petrželkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 347 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé bez kůže - nejlépe čerstvé
  • 2 ks cibule
  • 1 ks velké bílé papriky - nakrájená na proužky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 150 ml bílého vína
  • 1 svazek petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a opepřete.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek. Vmíchejte oregano.
  3. Přidejte polovinu nasekané petrželky, balsamico, bílé víno a duste, až se víno zredukuje na polovinu.
  4. Přidejte ryby, bílou papriku, zakryjte nádobu a duste při nízké teplotě 5 minut, ryby otočte a duste odkryté ještě 10-15 minut podle druhu ryby.
  5. Podávejte posypané zbytkem nasekané petrželky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,70g
  • Sacharidy:

    189,40g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    189,63g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 83 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruzi s paprikou a cuketou

(1 hlasů)
1h a 5min
437 kJ

Ryby dušené s paprikou

(2 hlasů)
50min
506 kJ

Ryba dušená s hráškem

(3 hlasů)
55min
761 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby dušené s petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat