Prostreno.cz

Fazolkový salát

Salát s fazolových lusků a červených fazolí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 250 g žlutých fazolových lusků
  • 300 g zelených fazolových lusků
  • 250 g velkých červených fazolí - nejlépe konzervované
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Očištěné fazolky našikmo nakrájejte a blanšírujte 3-4 minuty v osolené vařící vodě.
  2. Fazolky sceďte nasypte je do vody s ledem a po minutě fazolky sceďte.
  3. Červené fazole sceďte, propláchněte je vodou a nechte dobře okapat.
  4. Zelené, žluté fazolky a červené fazole nasypte do misky.
  5. Olej prošlehejte metličkou s vinným octem, 2 špetkami solí a cukrem.
  6. Ochuceným olejem pokapejte fazolky, promíchejte je a dejte na 30 minut do chladničky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolkový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat