Prostreno.cz

Bůček pečený s bílým vínem

Kdo má rád bůček, určitě si pochutná. I když zdravé stravování bůček odsunul mezi téměř zakázané potraviny, milovníci dobrého jídla na něj nedají dopustit.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1069 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky24g

Ingredience na

  • 1.5 kg vepřového bůčku s kostí
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 500 ml bílého vína
  • 1 lžíce kmínu
  • 6 kuliček jalovce
  • 6 stroužků česneku
  • 2 ks větší cibule

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte ze všech stran v pekáčku s rozehřátým olejem.
  2. Maso posypte kmínem, přidejte jalovec, celé, oloupané stroužky česneku, kolem masa nasypte oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijte vínem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut.
  3. Během pečení podle potřeby podlijte dalším vínem, nebo vývarem.
  4. Maso odkryjte a dopečte doměkka.
  5. Před podáváním maso nakrájejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bůček pečený s bílým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat