Prostreno.cz

Bůček pečený s bílým vínem

Kdo má rád bůček, určitě si pochutná. I když zdravé stravování bůček odsunul mezi téměř zakázané potraviny, milovníci dobrého jídla na něj nedají dopustit.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 883 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • 1.5 kg vepřového bůčku s kostí
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 500 ml bílého vína
  • 1 lžíce kmínu
  • 6 kuliček jalovce
  • 6 stroužků česneku
  • 2 ks větší cibule

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte ze všech stran v pekáčku s rozehřátým olejem.
  2. Maso posypte kmínem, přidejte jalovec, celé, oloupané stroužky česneku, kolem masa nasypte oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijte vínem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut.
  3. Během pečení podle potřeby podlijte dalším vínem, nebo vývarem.
  4. Maso odkryjte a dopečte doměkka.
  5. Před podáváním maso nakrájejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,10g
  • Sacharidy:

    146,00g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    152,43g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Masové karbanátky s pekingským zelím

(1 hlasů)
1h a 25min
857 kJ

Vepřová panenka s třešněmi

(3 hlasů)
1h a 10min
572 kJ

Vepřové kostky s cibulí a špenátem

(3 hlasů)
1h a 25min
610 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bůček pečený s bílým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat