Prostreno.cz

Masové karbanátky s pekingským zelím

Obměňte klasické karbanátky přidáním pekingského zelí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 888 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy16g
tuky11g

Ingredience na

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 200 g pekingského zelí
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 hrnku panko strouhanky - podle potřeby více
  • 2 špetky bílého pepře
  • 4 špetky soli
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Mleté maso dejte do mísy, přidejte jemně nakrájené zelí, vejce, sůl, pepř, panko strouhanku, prolisovaný česnek a vše důkladně promíchejte.
  3. Z hmoty tvarujte menší karbanátky, obalte je v hladké mouce a pokládejte je do pekáčku.
  4. Karbanátky podlijte vývarem, přikryjte a duste v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut.
  5. Podávejte s oblíbeným dresinkem.

TIP:

Zelí nakrájejte a spařte vařící vodou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masové karbanátky s pekingským zelím

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat