Prostreno.cz

Vepřová panenka s třešněmi

Pikantní třešně dodají jinak chuťově neutrální panence ten správný šmrnc. Je to nezvyklá kombinace, ale budete překvapení skvělou chutí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 618 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 ks vepřové panenky - přibližně 800 g
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 ks malé nakrájené šalotky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g odpeckovaných třešní
  • 1 ks chilli papričky - jemně nakrájená
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Ve velké misce smíchejte nasekaný koriandr, nakrájenou šalotku, 2 lžíce limetkové šťávy a slunečnicový olej. V této směsi obalte vepřovou panenku a nechte ji 30 minut v chladu.
  3. Pak maso opečte ze všech stran v pánvi vhodné do trouby.
  4. Maso dejte do předehřáté trouby, podle chuti osolte, přikryjte alobalem a nechte péct přibližně 25 minut, nebo až bude maso měkké. Záleží na velikosti panenky.
  5. Příprava třešní: Do rendlíku nasypte odpeckované, rozkrojené třešně a zalijte je pomerančovou šťávou. Přidejte citronovou šťávu, jemně nakrájenou chilli papričku bez semínek, sojovou omáčku. Třešně duste odkryté za občasného promíchání 10 minut. Pokud chcete mít omáčku hustější rozmíchejte přibližně lžičku kukuřičného škrobu v malém množství vody a za stálého míchání přidejte k třešním. Nakonec vmíchejte studené máslo.
  6. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s připravenými třešněmi.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s třešněmi

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat