Prostreno.cz

Pečený hermelín se žampiony

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 688 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 500 g malých žampionů
  • 1 ks větší šalotka - jemně nasekaná
  • 4 lžíce hrubě namletých vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 hrst petrželky - nasekané
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička octa balsamico
  • 2 ks sýra typu hermelín

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte máslo, olej a nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby, vlašské ořechy, jemně nasekaný česnek, ocet balsamico, tymián a houby duste, až se odpaří všechna tekutina. Podle chuti osolte a vmíchejte petrželku.
  3. Sýr zabalte do alobalu, položte na plech a dejte na 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. Sýr rozbalte, dejte na talíř a podávejte s podušenými houbami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený hermelín se žampiony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat