Prostreno.cz

Kedlubny plněné pohankou

Kedlubny plněné zdravou pohankou a kadeřávkem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks velké kedlubny
  • 1 hrnek kadeřávku - nakrájeného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks malé červené cibule
  • 0.5 hrnku pohanky
  • 2 špetky kari koření
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce vlašských ořechů - jemně nasekaných
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 120 g dobrého tvrdého sýra - nastrouhaného
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Pohanku přeberte, propláchněte na cedníku, vsypte do menšího kastrůlku a zalijte vroucí vodou. Osolte špetkou soli, přiveďte k varu a pod pokličkou přiveďte k varu. Poté pohanku odstavte, neodkrývejte a nechte stát 15-20 minut. Za tu dobu by měla změknout, nabýt na objemu a vstřebat všechnu vodu.
  2. Kedlubny oloupejte a mírně seřízněte spodní část, aby stály rovně v zapékací míse.
  3. Svrchu je rovnoměrně vydlabejte kulatým vypichovákem, nebo lžičkou a vnitřky mírně osolte.
  4. Polovinu vydlabané dužiny jemně pokrájejte.
  5. Na oleji nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný kadeřávek, pokrájené kedlubny, osolte, opepřete, posypte kari kořením, přikryjte a za občasného míchání duste doměkka, trvá to asi 10 minut.
  6. Do mírně vychladlé směsi vmíchejte pohanku a ořechy.
  7. Směsí naplňte kedlubny a postavte je do vymazané zapékací misky.
  8. Kedlubny podlijte trochou vody a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 30-45 minut, nebo dokud kedlubny nezměknou.
  9. Před podáváním posypte ještě horké kedlubny strouhaným sýrem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubny plněné pohankou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat