Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zapečené kedlubny

lanvin
7hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

510 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky4g sacharidy3g bílkoviny

Kedlubny s vodnicí zapečené s anglickou slaninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g kedluben
  • 250 g vodnice
  • 280 ml zakysané smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 150 g anglické slaniny
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  • Víno prošlehejte se smetanou, hořčicí a osolte.
  • Oloupané kedlubny a vodnici nakrájejte na plátky a povařte v mírně osolené vodě 5 minut. Uvařené sceďte.
  • Slaninu nakrájejte na malé kostičky a lehce orestujte na pánvi spolu s červenou paprikou.
  • Do zapékací mísy uložte plátky kedluben a vodnice, zalijte vínem se smetanou, posypte anglickou slaninou a zapečte v troubě 20-30 minut.
TIP:

Vodnice je dvouletá plodina pěstovaná jako jednoletka, ze které konzumujte kulaté zduřelé kořeny a mladé listy. Je to poměrně otužilá zelenina, která obsahuje menší množství cukrů a uhlovodanů, vitamíny a mirelály.

Brokolicový salát s červenou cibulí

Brokolicový salát s červenou cibulí

1 hlas
40min 469kJ 90 Kč
Kuřecí prsa s kukuřicí

Kuřecí prsa s kukuřicí

1 hlas
1h a 20min 683kJ 190 Kč

Podobné recepty

Kedlubnový salát

Kedlubnový salát

8 hlasů
20min 235 kJ 75 Kč
Polévka z kedluben

Polévka z kedluben

13 hlasů
40min 289 kJ 80 Kč
Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

10 hlasů
1h a 5min 602 kJ 95 Kč
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

14 hlasů
45min 409 kJ 60 Kč
Jarní kedlubnový salát

Jarní kedlubnový salát

6 hlasů
20min 624 kJ 55 Kč
Kedlubnová pomazánka s křenem

Kedlubnová pomazánka s křenem

9 hlasů
40min 508 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření