Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Studená zeleninová polévka

Mikeš
4hlasy
Hodnotit

1h a 30min

1h a 30min příprava

275 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky5g sacharidy2g bílkoviny

Zelené gazpacho je studená polévka, která v horkých dnech zažene hlad.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks zralého avokáda
  • 2 ks zelené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lístky římského salátu
  • 2 snítky koriandru
  • 1 ks limetky
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky toustového chleba
  • 2 špetky soli
  • 1 l převařené, studené vody
  • 1 lžička chilli omáčky - volitelné

Postup přípravy

  • Oloupanou okurku nakrájejte na kostičky.
  • Avokádo oloupejte, vyndejte pecku a avokádo nakrájejte na malé kousky.
  • Dále nakrájejte očištěné papriky a šalotku. Salát natrhejte.
  • Všechno smíchejte ve velké misce spolu s vínem, šťávou z limetky, nasekaným česnekem, koriandrem a olejem.
  • Přidejte nakrájený chleba, promíchejte a nechte chvíli stát.
  • Pak všechno důkladně rozmixujte a podle chuti osolte, případně dochuťte chilli. Nakonec přidejte vodu.
  • Polévku přikryjte a nechte 1-2 hodiny odstát v chladu.
  • Polévku můžete ozdobit snítkou rozmarýnu.
Polévka s polentou

Polévka s polentou

3 hlasy
35min 424kJ 99 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

3 hlasy
1h a 15min 475kJ 80 Kč

Podobné recepty

Bramborová polévka se slaninou

Bramborová polévka se slaninou

2 hlasy
50min 263 kJ 90 Kč
Pórková polévka s kuřecími prsíčky

Pórková polévka s kuřecími prsíčky

2 hlasy
1h a 5min 163 kJ 105 Kč
Polévka s cukrovou kukuřicí a anglickou slaninou

Polévka s cukrovou kukuřicí a anglickou slaninou

3 hlasy
1h a 5min 643 kJ 120 Kč
Studená polévka z avokáda

Studená polévka z avokáda

1 hlas
30min 317 kJ 120 Kč
Polévka z krůtího masa

Polévka z krůtího masa

2 hlasy
1h a 10min 272 kJ 99 Kč
Kuřecí vývar se šunkou

Kuřecí vývar se šunkou

1 hlas
1h a 25min 312 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření