Smetanová kukuřice
Dušená kukuřice se smetanou a křupavou anglickou slaninou.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
536 kJ / 128 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky7g
Ingredience na
- 1.2 kg
cukrové kukuřice
- nejlépe čerstvé
- 120 ml
domácího zeleninového vývaru
- 200 g
čerstvého smetanového sýra
- 200 ml
33% smetany
- 0.5 lžíce
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 150 g
libové anglické slaniny
- 2 ks
jarní cibulky
Postup přípravy
- Z kukuřice oloupejte zrna.
- Zrna nasypte do velkého rendlíku nebo pánve, zalijte vývarem a duste doměkka.
- Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi do křupava.
- Ke kukuřici vmíchejte rozdrobený sýr, smetanu a duste ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s křupavou slaninou, posypané nakrájenou cibulkou.