Prostreno.cz

Smetanová kukuřice

Dušená kukuřice se smetanou a křupavou anglickou slaninou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 1.2 kg cukrové kukuřice - nejlépe čerstvé
  • 120 ml domácího zeleninového vývaru
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 ml 33% smetany
  • 0.5 lžíce soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Z kukuřice oloupejte zrna.
  2. Zrna nasypte do velkého rendlíku nebo pánve, zalijte vývarem a duste doměkka.
  3. Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi do křupava.
  4. Ke kukuřici vmíchejte rozdrobený sýr, smetanu a duste ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podávejte s křupavou slaninou, posypané nakrájenou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smetanová kukuřice

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat