Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s karotkou a bramborami

Šťavnaté hovězí maso dušené se zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 363 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - krk,zadní ,plec
  • 12 ks malých, červených brambor
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g karotky - nakrájené na plátky
  • 1 ks cibule
  • 300 ml teplého hovězího vývaru
  • 300 ml piva
  • 1 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml studené vody

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky a orestujte ze všech stran a oleji spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí.
  2. Maso jemně osolte, opepřete, podlijte vývarem, ve kterém rozmíchejte med, pivem a přikryté duste hodinu.
  3. Maso přeložte i se šťávou do pekáčku, přidejte dobře omyté, překrojené brambory, očištěnou, nakrájenou karotku, nasekaný česnek, posypte majoránkou, tymiánem, skořicí a duste, až je maso zcela měkké.
  4. Šťávu zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s karotkou a bramborami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat