Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Marinované houby

lanvin
3hlasy
Hodnotit

30min

20min příprava

10min vaření

262 kJ

energetická hodnota na 100g

50 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky2g sacharidy1g bílkoviny

Pikantní marinované houby využijete například k přípravě různých salátů. Houby v marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g očištěných lesních hub
  • 2 ks malé chilli papričky
  • 2 ks bobkového listy
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 300 ml rýžového octa
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 špetky soli
  • 100 ml kvalitního oleje
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru

Postup přípravy

  • Houby dobře opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Malé nechte celé, ty větší nakrájejte.
  • Houby nasypte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly ponořené a 5 minut vařte.
  • Houby sceďte a propláchněte studenou vodou.
  • Připravte si dvě sklenice o objemu 500 ml.
  • Do každé sklenice dejte 1 bobkový list, 1 chilli papričku a 0,5 lžíce hořčičných semínek.
  • Do sklenic rozdělte připravené houby.
  • Do skleničky s víčkem nalijte rýžový ocet, sojovou omáčku, přidejte olej, sůl a zázvor, sklenici uzavřete a protřepejte.
  • Směs nalijte na houby do sklenic.
  • Sklenice zavíčkujte a dejte do chladničky.
  • Takto připravené houby vydrží až jeden týden.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Nakládaná dýně

Nakládaná dýně

2 hlasy
35min 380 kJ 50 Kč
Marinovaná rajčata

Marinovaná rajčata

3 hlasy
40min 143 kJ 55 Kč
Pikantní nakládané okurky

Pikantní nakládané okurky

0 hlasů
1h a 10min 108 kJ 160 Kč
Zeleninová směs pod maso

Zeleninová směs pod maso

2 hlasy
55min 1286 kJ 70 Kč
Švestkové čatní

Švestkové čatní

1 hlas
1h a 20min 365 kJ 50 Kč
Dýňové čatní

Dýňové čatní

0 hlasů
30min 162 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření