Prostreno.cz

Marinované houby

Pikantní marinované houby využijete například k přípravě různých salátů. Houby v marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 513 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g očištěných lesních hub
  • 2 ks malé chilli papričky
  • 2 ks bobkového listy
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 300 ml rýžového octa
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 špetky soli
  • 100 ml kvalitního oleje
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru

Postup přípravy

  1. Houby dobře opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Malé nechte celé, ty větší nakrájejte.
  2. Houby nasypte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly ponořené a 5 minut vařte.
  3. Houby sceďte a propláchněte studenou vodou.
  4. Připravte si dvě sklenice o objemu 500 ml.
  5. Do každé sklenice dejte 1 bobkový list, 1 chilli papričku a 0,5 lžíce hořčičných semínek.
  6. Do sklenic rozdělte připravené houby.
  7. Do skleničky s víčkem nalijte rýžový ocet, sojovou omáčku, přidejte olej, sůl a zázvor, sklenici uzavřete a protřepejte.
  8. Směs nalijte na houby do sklenic.
  9. Sklenice zavíčkujte a dejte do chladničky.
  10. Takto připravené houby vydrží až jeden týden.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované houby

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat