Prostreno.cz

Hovězí svíčková s cibulí a jablky

Hovězí maso skvěle dochutí jablečná omáčka s cibulí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 585 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g hovězí svíčkové - nebo hovězí zadní,loupaná plec aj.
  • 0.5 lžičky soli
  • 5 lžic oleje
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks jablek
  • 80 ml 100% jablečné šťávy
  • 4 lžíce másla
  • 2 ks větší cibule
  • 1.5 lžíce instantní jíšky
  • 2 špetky mletého bílého pepře - volitelné

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky.
  2. Maso osolte a orestujte v kastrolu na 4 lžících rozehřátého oleje, zalijte vývarem, přidejte oloupaný, nasekaný česnek, dochuťte sojovou a worcestrovou omáčkou a duste doměkka.
  3. Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a v rendlíku na 2 lžících másla duste jablka, až se zcela rozdusí.
  4. K jablkům přidejte jablečnou šťávu, jíšku a duste 5 minut.
  5. V pánvi na 2 lžících másla a lžíci oleje poduste na plátky nakrájenou cibuli.
  6. Dušenou cibuli přidejte k jablkům, podle chuti osolte, pokud chcete mít omáčku pikantnější, přidejte 2 špetky bílého pepře.
  7. Plátky masa podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s cibulí a jablky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat