Prostreno.cz

Hovězí maso s bílým chřestem

Dušené hovězí maso s chřestem a bylinkovým máslem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1038 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky21g

Ingredience na

  • 800 g falešné hovězí svíčkové - nebo hovězí váleček
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky mletého bílého pepře
  • 250 ml masového vývaru
  • 12 stonků bílého chřestu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • K podávání
  • 250 g změklého másla
  • 1 svazek bylinek - pažitka + zelená petrželka
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Změklé máslo vymíchejte s nasekanými bylinkami a podle chuti osolte.
  2. Vytvarujte váleček, který zabalte do potravinářské folie a dejte do chladničky.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Maso potřete olejem, osolte, opepřete a koření vetřete do masa.
  5. Slaninu nakrájejte na kostičky, nasypte do pekáčku, přidejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo.
  6. Maso podlijte vývarem, přikryjte a duste v troubě doměkka.
  7. Chřest oloupejte od hlavičky po cele délce, ale dokonale, čím důkladněji chřest oloupete, tím chutnější bude. Konce stačí odříznout 1-2 cm.
  8. Chřest uvařte doměkka v osolené vodě s citronovou šťávou (asi 10–12 minut, podle velikosti a síly stonků).
  9. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s chřestem a bylinkovým máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s bílým chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat