Prostreno.cz

Lilek plněný mletým masem

Lilek plněný dušeným hovězím masem s rajčaty.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 15min

    45min příprava

    1h a 30min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z lilku podélně odřízněte asi 3-4 cm. Pokud máte lilky se stopkou, neodřezávejte ji. Dužinu uvnitř lilku nařízněte na několika místech ostrým nožem.
  2. Lilek uložte do vhodné misky, posypte solí, cukrem a nechte 30 minut stát, pak nechte na sítku odkapat vzniklou tekutinu.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Lilky opláchněte, uložte je do zapékací misky, pokapejte je olivovým olejem a pečte v troubě přibližně 35-40 minut, nebo až změknou.
  5. V kastrolu na oleji orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
  6. Cibuli posypte paprikou a promíchejte.
  7. Přidejte maso ,,oloupaná, nakrájená rajčata, jemně nasekanou mátu, oregano, cukr, sůl a mletý pepř.
  8. Vše promíchejte a za občasného míchání duste 40 minut.
  9. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
  10. Měkké lilky vyndejte z trouby a pomocí lžíce připravte prostor na naplnění.
  11. Lilky naplňte masovou směsí a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 170 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný mletým masem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat