Prostreno.cz

Lilek plněný mletým masem

Lilek plněný dušeným hovězím masem s rajčaty.

29.08.2018 lentilka
2h a 15min

45min příprava

1h a 30min vaření

837 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z lilku podélně odřízněte asi 3-4 cm. Pokud máte lilky se stopkou, neodřezávejte ji. Dužinu uvnitř lilku nařízněte na několika místech ostrým nožem.
  2. Lilek uložte do vhodné misky, posypte solí, cukrem a nechte 30 minut stát, pak nechte na sítku odkapat vzniklou tekutinu.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Lilky opláchněte, uložte je do zapékací misky, pokapejte je olivovým olejem a pečte v troubě přibližně 35-40 minut, nebo až změknou.
  5. V kastrolu na oleji orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
  6. Cibuli posypte paprikou a promíchejte.
  7. Přidejte maso ,,oloupaná, nakrájená rajčata, jemně nasekanou mátu, oregano, cukr, sůl a mletý pepř.
  8. Vše promíchejte a za občasného míchání duste 40 minut.
  9. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
  10. Měkké lilky vyndejte z trouby a pomocí lžíce připravte prostor na naplnění.
  11. Lilky naplňte masovou směsí a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 170 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,43 g
  • Sacharidy:

    426,61 g
    • Cukry:

      229,20 g
  • Tuky:

    241,68 g
  • Vláknina:

    115,10 g

Aktivita pro spálení:

200 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení





Podobné recepty

Krůtí prsa na bylinkách

(4 hlasů)
1h a 25min
677 kJ

Dušené hovězí maso s karotkou a bramborami

(2 hlasů)
2h a 25min
317 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný mletým masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba