Lilek plněný mletým masem
Lilek plněný dušeným hovězím masem s rajčaty.
-
2h a 15min
45min příprava
1h a 30min vaření
-
662 kJ / 158 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky13g
Ingredience na
Postup přípravy
- Z lilku podélně odřízněte asi 3-4 cm. Pokud máte lilky se stopkou, neodřezávejte ji. Dužinu uvnitř lilku nařízněte na několika místech ostrým nožem.
- Lilek uložte do vhodné misky, posypte solí, cukrem a nechte 30 minut stát, pak nechte na sítku odkapat vzniklou tekutinu.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Lilky opláchněte, uložte je do zapékací misky, pokapejte je olivovým olejem a pečte v troubě přibližně 35-40 minut, nebo až změknou.
- V kastrolu na oleji orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
- Cibuli posypte paprikou a promíchejte.
- Přidejte maso ,,oloupaná, nakrájená rajčata, jemně nasekanou mátu, oregano, cukr, sůl a mletý pepř.
- Vše promíchejte a za občasného míchání duste 40 minut.
- Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
- Měkké lilky vyndejte z trouby a pomocí lžíce připravte prostor na naplnění.
- Lilky naplňte masovou směsí a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 170 °C.