Prostreno.cz

Ryby dušené na víně

Ryby dušené s mrkví a kadeřávkem.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 388 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce filetů bílé ryby
  • 250 g kadeřávku
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 200 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 5 špetek mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na tenké plátky. Plátky nasypte do rendlíku, jemně osolte, podlijte 100 ml vína a uvařte doměkka. Pak mrkev rozmixujte.
  2. Z kadeřávku odříznete stonky.
  3. V kastrolu na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte kadeřávek a duste 5 minut.
  4. Ryby osolte, opepřete a přidejte ke kadeřávku.
  5. Posypte tymiánem, zalijte 100 ml vína a duste 15-20 minut, jednou ryby otočte.
  6. K rybám přidejte rozmixovanou mrkev.
  7. Ryby podávejte pokapané citronovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby dušené na víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat