Kuře s houbovou omáčkou
V sezóně čerstvých hub stojí za to ochutnat.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
493 kJ / 117 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky6g
Ingredience na
- 1200 g
naporcovaného kuřete
- 1 lžička
soli
- 250 ml
kuřecího vývaru
- 200 ml
bílého vína
- 350 g
očištěných hub
- 1 hrst
sušených hub
- 1 ks
nakrájené šalotky
- 1 ks
menší cibule
- nakrájená na plátky
- 4 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 3 lžíce
světlé instantní jíšky
- 300 ml
smetany na vaření
- 0.5 svazku
pažitky
- nasekané
Postup přípravy
- Sušené houby zalijte teplou vodou a přikryté nechte stát půl hodiny.
- Naporcované kuře osolte a spolu s nakrájenou šalotkou orestujte ze všech stran v pekáčku na 2 lžících rozehřátého másla a lžíci oleje.
- Kuře podlijte vývarem, přidejte polovinu očištěných nakrájených hub a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
- V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
- Přidejte zbytek nakrájených hub a scezené, sušené houby.
- Podlijte vínem a duste 15-20 minut, podle druhu hub.
- Houby zalijte smetanou, přidejte instantní jíšku a duste 10 minut.
- Nakonec do omáčky vmíchejte pažitku. Kuře podávejte s omáčkou.