1h a 30min
30min příprava
60min vaření
657 kJ
energetická hodnota na 100g
160 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky3g sacharidy11g bílkoviny
Šťavnaté krůtí maso se zeleninou a žampióny.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
krůtích řízků
- nebo vepřové řízky
4 plátky
anglické slaniny
1 ks
malé šalotky
1 ks
bílé papriky
1 ks
rajče
150 g
žampiónů
0.5 stonku
řapíkatého celeru
3 lžíce
oleje
5 špetek
soli
4 špetky
hrubě mletého pepře
4 špetky
oregana
250 ml
domácího vývaru
- zeleninový,nebo masový
Postup přípravy
Řízky naklepejte, osolte je a posypte pepřem.
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájejte.
Žampióny nakrájejte na tenké plátky.
V rendlíku na rozehřátém oleji zeleninu a houby orestujte, míchejte, až se odpaří všechna tekutina.
Zeleninu osolte, dochuťte oreganem a nechte vychladnout.
Na každý plátek masa položte plátek slaniny a kopeček zeleniny.
Maso stočte a sepněte párátky.
Maso uložte do malé zapékací misky, pokud vám zbyla zelenina přidejte ji k masu, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut, nebo až je maso měkké.
Před podáváním nakrájejte maso na plátky.