Prostreno.cz

Krůtí plátky plněné zeleninou

Šťavnaté krůtí maso se zeleninou a žampióny.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 670 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 600 g krůtích řízků - nebo vepřové řízky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 ks malé šalotky
  • 1 ks bílé papriky
  • 1 ks rajče
  • 150 g žampiónů
  • 0.5 stonku řapíkatého celeru
  • 3 lžíce oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 špetky oregana
  • 250 ml domácího vývaru - zeleninový,nebo masový

Postup přípravy

  1. Řízky naklepejte, osolte je a posypte pepřem.
  2. Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájejte.
  3. Žampióny nakrájejte na tenké plátky.
  4. V rendlíku na rozehřátém oleji zeleninu a houby orestujte, míchejte, až se odpaří všechna tekutina.
  5. Zeleninu osolte, dochuťte oreganem a nechte vychladnout.
  6. Na každý plátek masa položte plátek slaniny a kopeček zeleniny.
  7. Maso stočte a sepněte párátky.
  8. Maso uložte do malé zapékací misky, pokud vám zbyla zelenina přidejte ji k masu, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut, nebo až je maso měkké.
  9. Před podáváním nakrájejte maso na plátky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí plátky plněné zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat