Hovězí kostky s houbami
Dušené hovězí maso s houbami, hráškem a rajčaty.
-
2h a 25min
25min příprava
2h a 0min vaření
-
588 kJ / 140 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky11g
Ingredience na
- 700 g
hovězího masa
- zadní,loupaná plec,krk
- 2 lžíce
rostlinného oleje
- 2 ks
cibule
- 80 g
slaniny
- nakrájená na kostičky
- 200 g
očištěných, nakrájených hub
- 300 ml
hovězího vývaru
- nebo gulášová kostka (Vitana)
- 400 g
nakrájených rajčat
- 1 hrnek
hrášku
- může být mražený
- 2 snítky
čerstvého tymiánu
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené maso.
- Maso zalijte vývarem, přidejte tymián a duste doměkka.
- Když je maso skoro měkké přidejte oloupaná, nakrájená rajčata, hrášek a nakrájené houby, pokud je třeba přidejte vývar a duste 15 minut.
- Podávejte s těstovinami, nebo bramborovou kaší.