Prostreno.cz

Borůvkový džem s hruškou

Borůvky už rostou,uložte si je ve skleničce na zimu. Domácí borůvková marmeláda stojí za to. Na palačinky, koláče nebo jen tak s křupavým toastem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy37g
tuky0g

Ingredience na

  • 1.2 kg borůvek
  • 1 ks velké hrušky
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Očištěné borůvky nasypte do většího hrnce, přidejte oloupanou, na kostičky nakrájenou hrušku a dobře promíchejte se želírovacím cukrem a citronovou šťávou.
  2. Přiveďte k varu a vařte pouze 3 až 5 minut.
  3. Horkou zavařeninu naplňte do vyvařených skleniček, uzavřete víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

TIP:

Pokud si borůvky sami nasbíráte, cena za džem bude daleko nižší.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,08g
  • Sacharidy:

    138,70g
    • Cukry:

      120,05g
  • Tuky:

    0,97g
  • Vláknina:

    7,10g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní zeleninová směs

(1 hlasů)
1h a 30min
440 kJ

Reveňový džem

(2 hlasů)
50min
477 kJ

Švestkový džem

(3 hlasů)
1h a 25min
636 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Borůvkový džem s hruškou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat